malin

Fredag, Lördag, Mors dag

Kategori: mitt liv

Fredag så jobbade jag hela dagen. En ganska lugn dag. det var skönt. Efter jobbet så gick jag och mötte mamma och brorsan på stan för att handla present till pappa. Han fyllde år i måndags. Blev en Pike tröja och ett bälte.

Emma, Simon, Celina och Ulla skulle komma och äta middag hos oss. Mysigt! Det blev grillat. Hur gott som helst! Jag och syrran var så himla hungriga så vi hade nog kunnat äta vad som helst. Men allt var så mumsigt.mhm!

sen runt 9 så drog jag till Sara för att mysa lite med henne. Karro, LIsa och Tomas kom med. John på jobbet skulle spela på nattklubben på Svenssons så vi skulle dit hela gänget. Vi var själva i början, så vi hjälpte John att sjunga. haha!
jättekul! hela kvällen var rolig. Anna kom förbi på Svenssons med. Vi dansade och sjöng hela natten lång.
Jag och Sara var hungriga efter all dans så vi drog på subway. Världens längsta kö och lite småseg personal, Så vi hitta ett annat ställe att käka på. Mumma!

Sov hos Sara. Hon bor inne i stan så var lättast så. Roligare att sova med nån än att åka hem själv och sova :)

På Lördag så steg vi upp rätt tidigt. Skulle möta Anna och Mattias för att dra ner på marknaden och äta langos och bara kolla runt. Micke och Benny var med också.  Var trevligt. Strosa runt där ett tag, sen bar det av till systemet för lite cider inför kvällen. Mötte upp mamma, för vi skulle få låna bilen och  åka och handla grejer inför våran grillning vi skulle ha senare på kvällen med tjejerna.

LIte kort om kvällen. Den var helt underbart rolig! God mat, bra sällskap, roliga lekar, roliga bilder. Mycket dans och mycket sång. Jag och Sara svettadessom bara den när vi stog och dansade för fullt på scenen på svenssons
Var på Hamnkrogen med. Mycket folk. Skönt att vara ledig! Kommer bli oftare nu ett tag tror jag :)



blev natta mat hemma hos Sara sen. Lite potatissallad och kyckling. Sen blandade vi till lite avocadoröra, med creme fraiche och caviar. mums! Blev en massa surr om kvällen och sen somna vi båda ganska fort strax efter 4.

  Vi som grillade/myste utanför Sara.

Upp imorse tidigt. Vet inte varför man ska vakna så himla tidigt!? men skulle följa med till Farmor i kramfors så gjorde inte så mycket. Runt halv 11 åkte vi till henne. Åt tårta och pratade en massa. Sen åkte vi till mormor med blommor och jag berätta lite för henne hur jag har haft det de senaste åren och vad som har hänt och så imon familjen. Saknar hon.

Min kära Farmor

mormor<3


Väl hemma igen så somna jag ute på altanen en timme. Vakna, gick in och drack vatten och la mig ute en timme till åt andra hållet. Har bara tagit det lugnt idag.

Skönt att inte vara super bakis. Mest bara seg, som alla andra söndagar.

Nu ska jag lägga in lite bilder från min kamera och uppdatera lite här med bilder och på min bilddagbok



pusshej

Sökes!

Kategori: mitt liv



1. Z.  Vi ska fira midsommar ute o Saras stuga. Sara börja räkna upp några som ska komma, Bland annat Anna med X och jag med Z. Bara att börja leta nu då ;) Kanske hittar min Z redan i helgen.

2. Springkompis. Måste börja träna igen. Vill springa tjejmilen. så har lovat mig själv att faktiskt träna iår. Men är lättare att ha någon att träna med. Någon som säger åt mig att ta mig ut, någon som jag kan kämpa mot. Jag är envis, så även om jag är slut så kommer jag nog inte ge upp OM jag springer med någon som klarar det en bit till. Är tråkigt att springa själv.

----------------


Vad var det jag sa.. jag har inte börjat städa än, men musiken är igång :) ! ett plus
Men nu ska jag allt ta mig i kragen och städa. Syrran med familj kommer imorrn.

Pussen

Dagisfröken eller kirurg?

Kategori: mitt liv

Jag tror jag skulle passa inom båda yrkena, Gjorde nämligen en mindre operation på ett barn idag. Det var jag mot stickan i lillfingret. Kan ju säga att den satt långt in. Barnet var jätteduktig. Tittade bara 2 gånger medans jag petade med nålen.mihi! Sa att det känns bättre när hon inte kollade.  Var så stolt över henne när vi var klara. Plåster gör mirakel! Hon var jätteglad med för det sved inte längre.

Sen hjälpte jag ett barn att komma ihåg att gå på toa OCH hjälpte henne med skon, den hade gått sönder. Fick ett tack och"Fröken, du är den bästaste Malin" Gissa hur länge jag kan leva på det!?

Så jag måste ta mig en funderare på vilket yrke jag ska välja.

haha!

Som jag slrev imorse så skulle jag vara med MAria idag. Och det var jag. Köpte macka på Subway.MUMMA! Satte oss i solen(och i blåsten) och åt upp den, sen blidde det en liten biltur till ingenstans :D som vanligt!

Nu istället för att sitta här borde jag slå igång lite musik och städa. Men känner jag mig själv så lär jag iallafall slå igång musik men städandet får nog vänta en liten stund.

Tack för idag Gums<3

dagen som varit

Kategori: mitt liv

Jobbade idag. Halv 9 -17.00
Det gick jättebra. trivs så himla mycket med barnen. fast har varit mycket grin idag. haha!

Efter jobbet så skyndade jag mig mot stan för att möta brudarna för att sedan dra oss till Svenssons för middag. riktigt gott! Kul att skvallra lite

Sen dans, Måste ju motionera bort maten. var roligt, men är alltis skönt att komma hem.

Sitter här nu nyduschad, har pratat lite i telefon så det här inlägget har väl tagit en halvtimme att skriva.

Ska hoppa ner i sängen nu, se klart på filmen på trean och förhoppningsvis somna till den. Är så himla trött hela tiden. Hoppas det går över.. tror att det kan vara min nya medicin.. men efter nån vecka tror jag att det blir bättre om det är det det beror på.
Är jobbigt att vara tröttare än vad jag brukar vara


Imorrn=middag med maria<3

Känner mig duktig

Kategori: mitt liv

Är klar en kvart innan jag behöver gå! Har gått typ 5 minuter sent i nån vecka nu, men alltid hunnit till jobbet. Men kul att behöva småstressa? nej inte precis. Så idag ska jag vara duktig och gå 5 minuter tidigare än vad jag behöver bara för att.
Det jobbiga nu är att jag kanske har missuppfattat när jag ska börja idag. Som jag fattade det ska jag skjuta fram mitt pass en halvtimme. Alltså börja halv 9 och sluta 17., istället för 8 - halv 5.
vi får se när jag kommer fram vad dom säger. haha!
Men tror att jag fattade rätt.

Nu ska jag ta o skynda mig att klä på mig så jag inte blir sen idag när jag känner mig så duktig :)



pusshej

Kloka ord

Kategori: mitt liv

En vän sa till mig att man ska inte alltid ska umgås med personer som ger dig dålig energi..
En som bara tar energi och inte ger någon..

Det är rätt sant. Men inte alltid så lätt..

men det tåls att tänka på..

fyller i sånt som hänt.

Kategori: mitt liv

Ja nu var det ett tag sen- Igen!

Ja jag är dålig på det här med att uppdatera. Känner att jag inte riktigt orkar..Även fast jag sitter vid datorn så orkar jag inte logga in och skriva några rader..

Är ingen ide att skriva och lova att jag ska bättra mig, för hur bra är jag på att hålla det liksom?
Men nog om det.

jag jobbade i lördags. Började tidigt. Inge folk.. trodde att vi skulle få lov att stänga vid 1, men vid den tiden var det kö. Det började komma lite smått med folk vid halv 12, 12. Så vi hade runt 260 inbetalade. Helt okej för helgen före löning!

Sen på söndan så var jag ute hos en kompis mammas stuga. Solade och badade lite. Brände mig som satan(upptäcktes på kvällen då jag kom hem) Och frös  som satan i vattnet. 12 grader tror jag att det var..! Burr! Men blev varm i solen sen.
Åkte och köpte glass i Lugnvik. Körde fel för han lyssnade inte på mig när jag sa att vi skulle vänster och han körde höger. Killar vettu!
Men hade en jättetrevlig dag. Var skönt att komma iväg lite
Synd bara att jag brände mig. Har svin ont! Går i långärmade tröjjor nu tills det har lagt sig..skaver som bara den!
bara det blir brunt sen så är jag nöjd.

Har jobbat en massa på sistone. Har ju jobb på dagiset fram till den 30 juni, Härligt! trivs jättebra. Så blir nog nån skola nästa år. Ska kolla lite mer på det.. just nu lutar det mot Piteå. Får se om man hamnar där..

Fick lönebesked från dagiset idag. *kitsching*
Har kommit fram till med mamma att jag nog inte behöver ha nått sommarjobb, om det blir att jag inte får nått. Jag borde klara mig ändå:)

Imorrn är det Onsdag= med mysonsdag<3
sen är det torsdag då blir det mat o mys med Maria
Fredag blir det till att lyssna på John på Svenssons
Lördag=LEDIG! mys med Anna och Sara (mdfl.)
(+jobb på dagiset hela veckan)

Känns som en bra vecka det här. Hoppas jag känner lika på söndan.

nu blir det nog ett avsnitt OTH sen kanske lite städa och sen absolut sängen!

Väntar på ett samtal...

Godmorgon Världen

Kategori: mitt liv

Ja jag har varit dålig på att skriva om min resa ner till Syrran. Men har jobbat en massa och umgåtts med mina vänner.

kommer nog inte tat skriva så himla mycket heller. Lägger in bilder på min bilddagbok istället. Som man säger: En bild säger mer än tusen ord!

Måndagmorgon klev jag på bussen ner till Sthlm. Syrran och Celina kom och mötte upp mig. Vi åkte hem till lägenheten och gjorde inte så mycket. Tog det bara lugnt, myste lite med min underbara systerdotter.

Tisdag så åkte vi till min kusin i Uppsala. hon har en liten Leon som bara var 1 månad när vi var där. Hur söt som helst! och liten! Åt paj som Susanna gjort och gofika sen. Var där några timmar och pratade en massa. Har inte träffat henne på flera år tror jag men trevligt hade vi!
Tågresan till Uppsala var lite lättare än hem . Celina gillar att skrika. fast att hon är glad! haha

Simon och Emma skulle köpa en bil av en från Öland. Så på Onsdagen satte vi oss på tåget till lidköping. Väldigt tidigt på morgonen! typ vid 6.. Jag sov dom 2 timmarna innan det var dax för nästa byte med tåget mot kalmar. Och det tog ju några timmar. Celina gillar inte alltid att vara med nån annan än mamma och pappa hennes. Men hon fick lov att vara med mig en stund. Emma och Simon kunde knappt hålla ögonen öppna. Vi lekte lite sen efter ett tag märkte jag att hon verkade trött så fram med snuttefilten och gunga hon lite så somna hon ganska fort. Mys! EFter det avr hon gansla snäll med mig med :)
Väl i Kalmar mötte vi upp han med bilen och åkte hem till han på Öland. Köpte bilen, packade in oss och åkte för att äta. Inge vidare mat, men okej.. typ..
Bilresan hem var lång. Jag och Celina sov ganska mycket i baksätet. Men var skönt att sitta fram de sista 10 milen.
Väl hemma igen var alla trötta. käkade varmamackor och halvsov i soffan

Torsdag började dagen med mer mys. Celina skrek som vanligt ganska tidigt. Klockan var väl runt 8 och då hade hon varit vaken ett tag innan, somnat om och nu vaknat igen . Jag hör min syster från hennes sovrum. "jaså Celina, ropar du på moster" Lika bra att stiga upp och ta hon . Kunde ändå inte sova så. Emma ville bara få sova en halvtimme till eller så, så jag lekte med Celina och försökte få henne att inte skrika av glädje. lekte kanske en halvtimme, då skulle jag ha väckt syrran men gjorde inte det. Celina var så himla trött. Hon satte tummen i munnen och gosade med snuttefilten så förstog att det var nära. Hon sov i min famn i 1½ timme. Då vaknade syrran utvilad och glad. Själv så hade jag halvlegat i soffan och kollat på Top Model;)
Resten av dagen bestod av en trip till bvc, en sväng på globen, köpa färg till Celinas rum . Kan säga att det blev många steg den dagen. Vilken motion vi fick!

Fredagen kom pappa och hans kompis Bertil för att måla en fondvägg inne hos Celina. Fintvärre. Efter det hade jag och Emma planerat att åka in till Stan. Men tog en sväng till Globen först för att hälsa på mamma och pappa min och deras kompisar Majbritt och Bertil. Åt lite lunch innan vi åkte vidare. Jag shoppade lite. Ett långt linne, en fodralklännning och en rosa palestinasjal. Mycket nöjd med allt.
Vi köpte jordgubbar. Sjukt gott!!

Lördag=hemfärd. det var tråkigt att kliva på bussen. Hade fått lånat en bok av syrran, riktigt bra! Läste mer än hälften på bussen. Det var ganska skönt att komma hem. Jag skulle jobba på kvällen. Gick väl okej. inte så mycket bråk hos oss, men ute var det väl lite slagsmål. Skönt att få komma hem och få sova i min egen säng.

Söndagen spenderade jag i soffan. Läste resten av boken och kollade på en massa One Tree Hill avsnitt på datorn. Skön bara lata sig dag.


Det var min vecka i sthlm, uppsala och på öland.. Jag blev riktigt berest under bara den veckan.

ska försöka lägga in bilder på bilddagboken nu. så kolla där med.


pusshej

förlåt?

Kategori: mitt liv

Ja jag har inte bloggat på hela veckan nu. Men har varit nere hos min kära syster och hennes lilla familj i sthlm så har inte haft tid. Och just nu så orkar jag inte egentligen. Skriver nog mer senare om veckan som varit och lägger in lite bilder o så.

Jobbade inatt så är lite småseg idag. Soffan och OTH som gäller just nu. Lite sms

Test 1: Vax

Kategori: mitt liv

Att raka benen är väl inte direkt det roligaste som finns. Och nu har mina ben blivit torra så skär mig nästan varje gång. Not so nice!

Så därför tänkte jag prova vax. införskaffade Veet vax för torra ben. Sen åkte jag hem till Maria i Tisdags för att få lite stöd.
Första tänkte jag att det här är ju lätt och att benen kommer bli så himla lena. När jag var klar så hade jag fortfarande lite stubb och inte var mina ben någe lena inte.

Jag vet inte om jag bara var dålig eller om vaxet var dåligt. Men ska spara lite nu och nästa gång prova nått annat sätt att få bort håret på än rakning.

Nån som har lyckats med hemmavaxning?

Vårpromenad

Kategori: mitt liv

Tog mig en liten promenad igårkväll. Var riktigt skönt. Gick bort till forsen och fotade lite. Några utan bilderna finns på min bilddagbok :) Titta och kommentera!

Påvägen hem så gick jag upp på en stig, som jag hade för mig skulle ta mig hem igen. Och det gjorde den efter ett tag. haha! Men var riktigt kul att gå däroch inte hekt veta vart jag skulle hamna.

Jag borde kanske inte gå i skogen för jag har inte så himla bra lokalsinne. Men jag hittade hem. Det fanns ju stigar. Bara att välja rätt ju:)

Funderar på om jag ska ta en promenad nu med. Tänkte sola men finns inte så mycket sol till det. Inte här iallafall. Kanske hittar nått varmt soligt ställe på promenaden.

Men innan jag hittar på nått så ska jag äta frukost. müsli och 2 frömackor. Mumma

en till sak..

Kategori: mitt liv

kom på en sak jag inte skrev om inatt.. men blir inget långt och invecklat av det. Även fast det kanske är det..

Mamma har ju gått och brytet ett ben i foten för 3 veckor sen typ. Men i måndags åkte hon till sjukhuset för hon har haft så ont i vaden de senaste dagarna. Efter många timmar på sjukan i Sundsvall så fick hon reda på att hon hade en blodpropp i benet. Lagom orolig man var innan man fick veta det där ca 9 på kvällen!

Fick inte reda på att hon var på sjukhuset förrän jag kom hem efter jobbet. ca 17..

Pratade med Syrran en massa den kvällen.. Pappa ringde några gånger han med. Han förstod att jag hade varit orolig när dem inte var hemma.

Är fortfarande orolig för mamma.. och för pappa för den delen! . Det kan ju hända han lika väl som mamma. Det finns liksom i hans släkt..

Googlade lite om det igår.. om blodproppar.. hitta lite olika saker man ska göra för att undvika blodproppar..

fast dom flesta visste jag nog redan.. Mamma och pappa vet dom också att dom borde sluta röka. Får bara se hur lång tid det tar eller om det blir mer sjukdomar innan dom verkligen slutar...

Ska åka ner till syrran nästa vecka. Måndag till lördag. Ska bli riktigt skönt. Få komma bort. Inte behöva orora mig en massa.. gör det fortfarnde även fast mamma får sprutor  och medicin mot det..


men men.. jag hoppas och tror att det blir bättre.Och hoppas verkligen att detta fick dom att tänka till lite på sluta röka fronten..

Bilder

Kategori: mitt liv


Punkteringen som Katarina fick på däcket..

    Punka                    Kollar luften       Tvättar






          
                             Jag skrev det inte men jag jobbade i lördagsnatt.
                                    Såhär såg jag ut när jag kommit hem
 




 

Veckan som gått,typ..

Kategori: mitt liv

Jaa... har nyss kommit hem från en trevlig kväll med brudarna o en snabbis på stan, Ska försöka mig på en liten update om vad som har hänt på sistone. Är liksom inte jättetrött så varför inte ta chansen att skriva. Kan ju vara soligt imorrn och då tänker jag inte sitta här!

ehm.. vart ska jag börja? kanske blir lite hoppigt, men det får ni stå ut med :)

*Hade ju övernattning fredag till lördag. Var mysigt. åt tillsammans, såg på film, dansade, fikade. Bara hade det allmänt trevligt! 
På Lördan skulle Katarina köra hem mig. Och nästan precis innan vi skulle packa in det sista i bilen så smäller det till. Punka på vänster framdäck! Men som tur var så ordnade det sig och vi tog oss iväg till macken för att kolla luften i däcket :) Vi kände oss så händiga!
Det kommer bilder, har bara inte hittat kameran och orkar inte leta så himla mycket heller.

*Vi har haft personalfest. På Svenssons. Fast vi började med att städa hela lokalen. Tänk va fint det blev. Sen blidde det middag, guitar hero o singstar för hela slanten.

*Träffade Anna efter jobbet i Onsdags! Som jag har saknat hon. Vi tog varsin glass på härnökiosken. Saltlakrits, apelsin/citron och regnbåge. Väldigt god blandning. Speciellt dom 2 första var sjukt goda ihop! Surrade en massa med na, fick paket. wiie! ett par jättesnygga örhängen(lägger in bild när jag hittat kameran) och One Tree Hill, de första 5 säsongerna! Tack Tack.
-Var ju dansens dag i Onsdags så jag och Lisa var och dansade på parketten. Det var olika Workshops. Willson hade afrikanskt så vi började där. Och så dansade vi lite Salsa. Åh vad jag saknar salsan!
-Dansade även folkdans

*Träffade Sara idag(Torsdag) efter jobbet. Var och fikade på Wirströms och sen bar det iväg till Hemköp för att handla lite mat inför kvällen. Hann med systemet med. Lite vin till maten är ju alltid gott.
Hem till Sara surrade en massa lagade mat. Mega gott! Anna kom. Mer surr. Mer vin. Fast blev inte så mycket ändå. Mycket prat så hann liksom inte dricka ;) haha!
Drog ner en sväng på stan och hejja på Martin, Joar och Nicke på Svenssons. Sen en snabbis på Gennys och Bittens innan Ante kom och hämtade mig och Sara.  De skulle skjutsa hem mig, men tog lite längre tid än beräknat. Ante körde hem några andra innan. Och sen kom Oscar in i bilen så då blev det hög musik och några varv i stan ;) haha!
Men har väl varit hemma en halvtimme nu typ så ska snart flytta mig mot sängen och krypa ner o sova ut imorrn.

Har jobbat hela veckan. 7.15-15.45. Det har gått bra och har varit riktigt roligt. Härligt väder så vi har nästan varit ute hela tiden. Mellis ute varje dag. Så härligt!
Idag på förskolan så gjorde vi en liten majbrasa, en liten, Alla barnen tyckte det var jättehäftigt. Vi hade den inte tänd så länge. Släckte den med vattenslangen. Men vi sjöng in våren iallafall med barnen :) Skoj!


Tror att det var allt för denna gången. Känner ni att ni saknar något får ni säga till.

Vad gjorde ni på Valborg då?

puss o godnatt